Sursa: reuters.com

Oficialii israelieni spun că încearcă să evite un război total în urma represaliilor din Liban

Israelul dorește să rănească Hezbollah, dar nu să inducă Orientul Mijlociu într-un război total. Declarațiile îi aparțin a doi oficiali israelieni, în timp ce Libanul se pregătea pentru represalii după un atac cu rachetă care a ucis 12 copii și adolescenți în Înălțimile Golan ocupate de Israel, iar premierul israelian, Benjamin Netanyahu a promis un răspuns, informează Reuters.

Alți doi oficiali israelieni au declarat că Israelul se pregătește pentru posibilitatea unor lupte de câteva zile în urma atacului cu rachetă de sâmbătă asupra unui teren de sport dintr-un oraș druz, pe care l-a atribuit grupării libaneze Hezbollah, susținută de Iran.

Incidentul a sporit îngrijorarea că lunile de ostilități transfrontaliere dintre Israel și Hezbollah, puternic înarmat, s-ar putea transforma într-un război mai amplu și mai distructiv.

Cabinetul de securitate al Israelului i-a autorizat pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu și pe ministrul Apărării, Yoav Gallant, să decidă modul și calendarul de răspuns la atacul din orașul Majdal Shams din Golan.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA