știri.md

Cetățenii, îndemnați să prezinte propuneri la Proiectul de Regulament cu privire la organizarea parcărilor din Chișinău

Direcția Generală Mobilitate Urbană îndeamnă cetățenii să vină cu propuneri și solicitări în contextul tarifelor pentru parcări publice pe care intenționează să le introducă Primăria municipiului Chișinău.

Direcția Mobilitate Urbană a propus spre audieri publice proiectul de regulament care a fost elaborat atât cu implicarea specialiștilor companiilor locale, cât și ai companiilor internaționale. A fost preluată experiența României, dar și altor state experimentate din UE, în special în ceea ce ține de amenajarea și administrarea regimului de parcări publice în orașe, municipii. În condițiile date au fost selectate și preluate cele mai bune practici. Regulamentul prevede și propune posibilitatea de a alege în cazul în care titularul autoturismului are necesitatea de a parca pentru un interval anumit sau posibilitatea de a achiziționa un abonament pentru o perioadă mai îndelungată. Totodată, specialiștii sunt în așteptarea propunerilor, solicitărilor pentru a fi evaluate definitiv”, a explicat Vitalie Mihalache, șeful Direcției Generale Mobilitate Urbană.

Propunerile pot fi depuse până în data de 7 august, ora 13:00, când vor avea loc audieri publice deschise, cu evaluarea tuturor solicitărilor.
După această etapă, regulamentul va fi prezentat și înaintat spre votare în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău.
Potrivit Primăriei Capitalei, taxele propuse se bazează inclusiv pe sondajul realizat în rândul cetățenilor, iar răspunsurile au fost incluse de către experți pentru dezbateri publice.
Amintim că de curând Primăria municipiului Chișinău a anunțat că urmează a fi introduse tarife pentru parcările publice, iar valoarea acestora va varia în funcție de zonă. Abonamentele pot fi cumpărate pentru o perioadă de câteva ore, luni sau chiar pentru un an. Cei care vor parca fără a avea abonament, vor fi sancționați cu amendă și blocarea roților autovehiculelor. Acesta este un proiect pe care Primăria îl va supune consultărilor publice.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA