Sistemul de vânzare a tichetelor în transportul public din Chișinău ar putea fi securizat. Precizările șefului DGMU

Direcția Generală Mobilitate Urbană și Parcul Urban de Autobuze s-au autosesizat în cazul  taxatorului care ar fi distribuit tichete false în transportul public din municipiul Chișinău.

A fost creată o Comisie de anchetă și la ora actuală se defășoară ancheta pe situația dată. În cadrul Comisiei de anchetă se examinează toată rețeaua de curse pe care este prestat serviciul de transportare călători pentru a evalua dacă au mai fost astfel de cazuri sau este doar un caz unitar”, a comunicat âm cadrul ședinței operatice a Serviciilor Primăriei, șeful Direcției Generale Mobilitate Urbană, Vitalie Mihalache.

Rezultatele anchetei, inclusiv măsurile care urmează a fi implementate de către PUA pentru excluderea unor astfel de cazuri, vor fi transmise pe parcursul săptămânii viitoare DGMU.

„Urmează a fi securitat și sistemul de vânzare bilete pentru călători în transportul public”, a mai adăugat Mihalache.

În context, primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a îndemnat responsabilii de la DGMU și PUA să ia măsurile de rigoare, astfel încât persoanele care admit astfel de ilegalitți să fie transmise pe mâna organelor de drept.

Amintim că, săptămâna trecută, o tânără din Chișinău ar fi primit un tichet fals în timpul unei călătorii în afara orașului.

”Din start am înțeles că tichetul nu este OK, deoarece un tichet nu poate fi alb. Am oprit taxatorul și l-am întrebat: ce bilet mi-ai dat? A spus să tac, să nu fac gălăgie, deoarece el îmi dă alt bilet”.

Tânăra a reclamat și alte încălcări ale angajaților parcului urban de autobuze. Ea susține că, deseori, când circulă cu transportul public în afara orașului, nu primește suficient rest sau taxatorii nu îi oferă tichetul după ce a fost plătit.

Purtătorul de cuvânt al RTEC, Felicia Rusu, a precizat pentru ONE TV că taxatorul care ar fi distribuit tichete false a fost identificat și că riscă sancțiuni disciplinare și financiare sau eliberare din funcție.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA