Cetățenii moldoveni din Franța vor putea preschimba permisele eliberate după 2020 în documente franceze

În câteva luni, cetățenii moldoveni stabiliți în Franța vor putea preschimba în documente franceze permisele moldovenești eliberate după 2020. Anunțul a fost făcut de președinta Maia Sandu.

Aflată într-o vizită în Franța, șefa statului a mers la Nisa, unde s-a întâlnit cu comunitatea de moldoveni, cărora le-a comunicat că negocierile unui acord cu Franța pentru conversia permiselor de conducere  a fost finalizat.

În sudul Franței, am găsit o comunitate călduroasă și muncitoare. Cetățenii noștri sunt cunoscuți ca oameni de treabă. Ei reușesc în Franța, dar duc dorul de casă: își doresc mai multe zboruri directe și accesibile, dar și să revină acasă pentru a fi mai aproape de părinți, iar copiii de bunici”, a mai menționat șefa statului.

Maia Sandu le-a vorbit conaționalilor și despre realizările guvernării: investițiile în sate, drumuri, linii electrice, spitale și educație.

„Chiar dacă mai avem mult de lucru, Moldova se schimbă în bine și se apropie tot mai mult de Uniunea Europeană. Suntem hotărâți să continuăm acest drum și să asigurăm un viitor mai bun pentru toți cetățenii noștri, oriunde s-ar afla”, a menționat Maia Sandu.

Amintim că președinta s-a aflat în vizită în Franța cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice la Paris, la invitația Președintelui francez, Emmanuel Macron.

În ziua deschiderii oficiale a competițiilor olimpice, șefa statului s-a întâlnit cu echipa care reprezintă Republica Moldova. Maia Sandu le-a urat succes și le-a mulțumit pentru munca depusă, datorită căreia au ajuns să ne reprezinte țara la cea mai mare sărbătoare a sportului.

 

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA