Sursa: reuters.com

Forțele israeliene avansează în sudul Gazei, tancuri active în Rafah

Forțele israeliene au avansat în unele orașe din partea de est a Khan Younis, în sudul Gazei, iar tancurile au avansat în centrul orașului Rafah. Atacurile aeriene și bombardamentele ucigând 30 de palestinieni în ultima zi, au declarat oficiali din domeniul sănătății, scrie Reuters.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, care a declarat miercuri parlamentarilor americani că este implicat activ în aducerea ostaticilor acasă, este așteptat să se întâlnească joi cu președintele american Joe Biden și cu vicepreședintele Karmala Harris.

Luptele din ultimele zile s-au concentrat în jurul orașelor estice Bani Suaila, Al-Zanna și Al-Karara, unde armata a declarat miercuri că a găsit cadavrele a cinci israelieni uciși în atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului și reținuți în Gaza de atunci.

Mai târziu, joi, Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că loviturile militare israeliene asupra zonelor din estul Khan Younis au ucis 14 persoane, ridicând bilanțul morților din Gaza în ultimele 24 de ore la 30 de persoane și 146 de răniți.

Bombardamentele israeliene s-au intensificat în mai multe zone din Rafah, în apropiere de granița cu Egiptul, în timp ce tancurile operau în nord, vest și în centrul orașului, au declarat locuitorii și medicii. Mai mulți palestinieni au fost, de asemenea, răniți de focurile israeliene mai devreme joi.

Armata israeliană a declarat că forțele care operează în Khan Younis au ucis zeci de militanți și au dezmembrat aproximativ 50 de infrastructuri militare, în timp ce a continuat activitățile în Rafah, ucigând doi militanți.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA