Sursa: media.capital.ro

Premierul României: Iarna se apropie și este nevoie de acțiune imediată pentru a susține Republica Moldova

Marcel Ciolacu a declarat că Republica Moldova are nevoie de susținere din partea României, în contextul în care se apropie iarna. Premierul român a adăugat că Moldova și Ucraina se află în lista țărilor din regiune cu vulnerabilități, informează Economedia.ro.

,,Iarna se apropie, războiul din Ucraina este în desfășurare și este nevoie de acțiune imediată pentru a susține Republica Moldova, Ucraina și toate țările din regiune cu vulnerabilități”, a spus Marcel Ciolacu la Forumul de afaceri organizat cu prilejul reuniunii Parteneriatului pentru Cooperare Transatlantică în Energie și Climat.

Prim-ministrul României a subliniat câteva acțiuni concrete pentru sprijinul Republicii Moldova.

,,Îmbunătățim capacitățile de interconectare cu toate țările din jur. Coridorul Transbalcanic și Coridorul Vertical, la care lucrăm cu partenerii din Bulgaria, Turcia și Grecia sunt proiecte vitale pentru regiune în domeniul gazelor. Alături de Turcia și Azerbaidjan am deschis un nou potențial uriaș de cooperare atât în privința gazelor, cât și a energiei. Iar prin Coridorul Verde am cooptat noi state precum Georgia și Ungaria la acest efort regional fără precedent”, a spus Marcel Ciolacu.

De asemenea, premierul român a menționat că în România va fi demarareat proiectului Neptun Deep, proiect crucial de explorare a gazelor în Marea Neagră, care va dubla capacitatea de producție de gaze a României “și va transforma țara în cel mai mare producător din Uniunea Europeană începând cu 2027.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA