VIDEO Au răpit un bărbat, l-au bătut crunt și l-au lăsat zăcând. Trei moldoveni, cercetați penal în România

Trei bărbați din Republica Moldova sunt cercetați penal în România într-un dosar care vizează faptele unui grup de cetățeni din ambele state. Aceștia ar fi răpit un bărbat de 33 de ani din parcarea unui bloc de locuit din București, după care l-au bătut și l-au lăsat fără mai multe lucruri de valoare, informează Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Suspecții ar fi comis infracțiunea  în scopul estorcării de la victimă a unor sume impunătoare de bani, fapt care, însă, nu le-a reușit. Totodată, răpirea a fost denunțată autorităților de agentul de pază din bloc, care l-au găsit ulterior pe bărbat abandonat în stradă.

Astfel, în legătură cu acest caz, procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii INI, au desfășurat percheziții la trei bănuiți din Chișinău și Leova, la solicitarea autorităților de la București.

După reținerea a doi suspecți în România, a urmat formularea unei comisii rogatorii către Procuratura Generală a Republicii Moldova, care a încredințat executarea ei procurorilor PCCOCS.

Perchezițiile comune au avut loc săptămână trecută, în Galați – România, dar și la Chișinău și Leova, în Moldova acestea fiind desfășurate cu sprijinul angajaților „Fulger.”

D la doi bănuiți din Moldova au fost ridicate obiecte relevante cercetării penal: haine, telefoane mobile, o cartelă bancară și un înscris de ciornă.

Atreia persoană a reușit să plece în afara țării, imediat după comiterea infracțiunii.

PCCOCS mai precizează că unul din bănuiți a refuzat colectarea probelor ADN, de aceea urmează colectarea lor forțată, în vederea transmiterii în România, pentru examinare.

Investigațiile pe acest caz continuă.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA