Circa 80 de mii de măști medicale, cumpărate în perioada pandemiei, urmează a fi comercializate la preț redus

Zeci de mii de măști de protecție urmează a fi scoase în vânzare la preț redus, fiindcă termenul de valabilitate al acestora expiră în luna octombrie.  În acest context, precum și întru asigurarea împrospătării stocurilor Agenției Rezerve Materiale, cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de hotărâre cu privire la eliberarea unei cantități de bunuri materiale din rezervele de mobilizare în scopul comercializării la preț redus.

Proiectul a fost elaborat de către Ministerul Afacerilor Interne și prezentat de ministrul Adrian Efros.

„Măștile au fost achiziționate în perioada de vârf a pandemiei COVID-19 la prețul de 2,50 lei per unitate. În prezent, valoarea de piață a unui astfel de bun constituie 0,42 lei bucată. Prețul a fost stabilit în cadrul Comisiei mixte de stabilire a prețurilor, instituită prin Ordinul Directorului Agenției Rezerve Materiale. Prin proiectul respectiv se propune comercializarea a 79 de mii de măști la un preț de 0,4 lei per bucată care va permite obținerea unor economii semnificative la bugetul autorității responsabile și, totodată, la bugetul de stat”, a menționat demnitarul.

Prețul stabilit este condiționat atât de termenul redus de valabilitate al produselor, dar și de conjunctura pieții, precum și de scopul urmărit, și anume, comercializarea produsului și
menținerea cererii la acesta prin reducerea cu 50% a prețului în raport cu prețul mediu de piață.

Acest fapt va permite eventuala evitare a trecerii acestor bunuri la pierderi sau la deșeuri.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA