Revoltător. Un felcer, un infirmier și șoferul unei ambulanțe, bătuți crunt de doi indivizi

Doi bărbați au luat la pumni echipa de pe ambulanță venită să le acorde asistență medicală. Cazul șocant s-a produs în localitatea Nișcani, raionul Călărași. Felcerul, infirmierul și șoferul autoutilitarei s-au ales cu traume și a fost nevoie de intervenția altei echipe pentru a-i transporta la spital.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, un tânăr de 26 ani a solicitat Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească pe motivul ,,plagă la antebraț”. Echipa AMU a ajuns în 9 minute la adresa indicată, lângă un izvor, unde a depistat doi bărbați în stare de ebrietate. La întrebarea ,,Ce s-a întâmplat?” felcerul echipei a fost agresat de către solicitant, iar la cererea de a se urca în ambulanță pentru examinare a fost lovit cu pumnii și picioarele la cap, anunță CNAMUP.

În ajutor a ieșit conducătorul autoambulanței, care a fost lovit la cap și aruncat într-un șanț. Ulterior, indivizii au fugit în direcție necunoscută, iar felcerul, deși era în stare gravă, a reușit să solicite ajutor. Membrii echipei SAMU Călărași au fost preluați de urgență de colegii săi și spitalizați cu diverse traumatisme.
Mia exact,  felcerul s-a ales cu traumatism cranio-cerebrală, comoție cerebrală gr. I, fractură închisă a oaselor nasului, epistaxis,  contuzia urechii pe stânga. Infirmierul – contuzia țesuturilor moi a antebrațului, iar șoferul ambulanței – contuzia mandibulei pe stânga, contuzia țesuturilor moi a antebrațului drept.
La fața locului a fost chemat un echipaj de poliție. Oamenii legii continuă investigarea cazului și urmează să stabilească circumstanțele.
 IMSP CNAMUP condamnă orice act de agresiune și violență, asupra echipelor de asistență medicală urgentă.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA