În Capitală se va desfășura festivalul ”Te Salut, Chișinău!”. Ce artiști vor ieși pe scenă

Festivalul „Te Salut, Chișinău!” a ajuns la cea de-a patra ediție. Evenimentul este dedicat aniversării a 588 de ani de la prima atestare documentară a orașului. Festivalul va avea loc în perioada 19-21 iulie.

Festivalul „Te Salut, Chișinău!” este o ocazie minunată de a sărbători diversitatea și bogăția culturală a orașului nostru, cu activități, concerte și spectacole pentru toate vârstele.

Oamenii vor putea afla mai multe despre trecutul Chișinăului prin expoziții, tururi ghidate și prezentări interactive.

Fiecare zi a festivalului va începe cu vizite la locațiile cele mai vechi din oraș: Biserica „Mazarache”, Biserica „Constantin și Elena” și Casa Toadere Sabău, ruinele Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Apoi, pe Strada Pietonală „Eugen Doga”, vor avea loc spectacole muzicale.

Ziua Culturii și Folclorului. Vor fi târguri de meșteșuguri și degustări de bucate tradiționale, promovând cultura noastră. Seara se va încheia cu un spectacol de muzică populară cu Orchestra „Fraților Advahov”, Zinaida Julea, Nicolae Gribincea și Plăieșii, Maria Iliuț și „Crenguța de Iederă”, Tudor Ungureanu și „Ștefan Vodă”, Suzana Popescu, Gabriel Nebunu și alții.

Ziua Muzicii Clasice. Vor fi recitaluri și concerte cu orchestre simfonice și artiști cunoscuți, precum Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, „Camerata Chișinău”, „Capela Corală Doina”, Mariana Bulicanu, Dumitru Mâțu, Bogdan Mihai, Eugen Negruță, Ana Cernicova și alții.

Ziua Tineretului. Atmosfera va fi plină de energie, cu muzică modernă oferită de „Concertino Accordion Band”, Natalia Barbu și „Lupii lui Calancea”.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA