Aproape 600 de oameni au contestat rezultatele examenelor auto în ultimele 6 luni. Câți au primit calificativul ”Admis”

Agenția Servicii Publice a primit 582 de cereri privind contestarea rezultatului examenului auto. Membrii comisiei au privit înregistrările audio și video din timpul examenului pentru a vedea dacă calificativul este acordat conform normelor.

 

Astfel, 201 cereri au fost respinse după vizualizarea înregistrărilor audio/video și s-a păstrat rezultatul inițial de „Respins”, 74 cereri au fost acceptate pentru reexaminare, anulându-se rezultatul inițial și emițându-se o decizie de reexaminare

Doar 6 cereri au avut calificativul schimbat de la „Respins” la „Admis” după vizualizarea înregistrărilor și emiterea unei noi decizii. 16 cereri au fost retrase de candidați, aceștia fiind de acord cu punctele de penalizare aplicate sau solicitând retragerea cererii. 212 cereri au fost respinse deoarece candidatul a susținut o tentativă la proba de examen contestată.

Din luna februarie a fost lansat modulul de depunere online a contestațiilor. În anul 2022 au fost depuse 194 contestații iar în 2023 au fost depuse 290 de cereri.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA