Sursa: bbc.com

Forțele israeliene bombardează orașul Gaza, în timp ce tancurile reintră în zonele centrale

Palestinienii din orașul Gaza spun că au fost supuși unuia dintre cele mai intense bombardamente israeliene de când Israelul a lansat războiul împotriva Hamas după atacul fără precedent al grupării din 7 octombrie, informează BBC.

Coloane de tancuri israeliene s-ar fi apropiat de centrul orașului din mai multe direcții diferite. Serviciul civil de urgență din Gaza a declarat că crede că mai multe persoane au fost ucise, dar că nu a reușit până acum să ajungă la ele din cauza luptelor din mai multe districte din estul și vestul orașului Gaza.

Se pare că spitalul baptist Al-Ahli a fost evacuat, pacienții săi fiind duși la una dintre singurele unități medicale care mai funcționează în zonă – spitalul indonezian, deja supraaglomerat.

Între timp, un înalt oficial palestinian a declarat pentru BBC că negocierile indirecte dintre Hamas și Israel privind o încetare a focului și un acord de eliberare a ostaticilor sunt așteptate să fie reluate în Qatar în termen de 48 de ore.

O întâlnire preliminară ar urma să aibă loc luni în Egipt între șefii serviciilor de informații americane, israeliene și egiptene, a declarat oficialul.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA