Peste 190 de răniţi şi 38 de morţi în atacul în masă din 8 iulie, lansat de Rusia, anunţă Zelenski

Peste 190 de persoane au fost rănite și cel puțin 38 de oameni au murit în urma atacului rusesc din 8 iulie. Declarația a fost făcută de președintele Volodimir Zelenski.

”Până în prezent, 38 de persoane au fost ucise, inclusiv patru copii. Condoleanțele mele tuturor familiilor și prietenilor. 190 de persoane au fost rănite. Toți sunt ajutați. Sunt 64 de persoane în spitalele”, a declarat Zelenski. Atacul aerian a vizat Kiev, Dnipro, Kryvyi Rih, Sloviansk, Pokrovsk şi Kramatorsk, a informat Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă, transmite news.ro.

Aproape 100 de facilități au fost avariate în atacul din 8 iulie, cel mai mortal din ultimele luni. Printre acestea se numără maternități, spitale pentru copii, un centru de afaceri, un colegiu, mai multe case și grădinițe.

„Trebuie să doborâm rachetele ruseşti. Trebuie să distrugem avioanele de luptă ruseşti acolo unde sunt bazate. Trebuie să luăm măsuri ferme care nu vor lăsa niciun deficit de securitate”, a spus preşedintele.

În dimineața zilei de 8 iulie, forțele ucrainene au doborât 30 din cele 38 de rachete lansate asupra Ucrainei, conform raportului forțelor aeriene.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA