Israelul trimite o delegație pentru a negocia cu Hamas un acord privind eliberarea ostaticilor

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a transmis joi președintelui american Joe Biden că a decis să trimită o delegație pentru a relua negocierile cu Hamas privind un acord de eliberare a ostaticilor, informează Reuters.

O sursă din echipa de negociere israeliană, vorbind sub rezerva anonimatului, a declarat că există o șansă reală de a ajunge la un acord după ce Hamas a făcut o propunere revizuită privind termenii unui acord. Aceeași sursă a menționat că propunerea prezentată de Hamas include un progres semnificativ.

Răspunsul israelian la propunerea Hamas, prezentată prin intermediul mediatorilor, a fost în contrast puternic cu situațiile anterioare din timpul războiului de aproape nouă luni din Gaza, când Israelul a declarat că condițiile impuse de Hamas nu erau acceptabile.
Un oficial israelian a declarat că șeful agenției israeliene de informații Mossad va conduce delegația israeliană pentru discuții.

Netanyahu urma să se consulte joi cu echipa sa de negociere, apoi să discute cu cabinetul său de securitate despre negocierile privind eliberarea ostaticilor.

Casa Albă a declarat că Biden și Netanyahu, într-o convorbire telefonică, au discutat despre răspunsul primit din partea Hamas cu privire la posibilele condiții ale unui acord.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA