Alertă de călătorie în Turcia și Grecia! MAE: Temperaturile din această perioadă sporesc riscul producerii incendiilor

În contextul riscului sporit de izbucnire a incendiilor de vegetație în Turcia și Grecia, Ministerul Afacerilor Externe a emis alertă de călătorie în aceste țări.

Cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Turcia și Republica Elenă sunt îndemnați:
-să verifice condițiile meteorologice și atenționările oficiale emise de autorități, înainte de planificarea deplasării
-să manifeste precauție în zonele afectate
-să monitorizeze îndeaproape mass-media locală și să-și anunțe prezența în zonele de risc prin contactarea misiunilor diplomatice/ oficiilor consulare ale Republicii Moldova din Turcia și Grecia să se asigure că dețin suficiente resurse de combustibil, apă, alimente și să mențină în stare de funcționare mijloacele mobile de comunicare.
În cazul unor alerte telefonice privind izbucnirea unor incendii în zona în care unii eventual se află, cetățenii sunt îndemnați să urmeze instrucțiunile autorităților locale și ale reprezentanților unităților hoteliere.
Pentru asistență consulară, se recomandă contactarea următoarelor instituții:Ambasada Republicii Moldova în Republica Turcia:
Telefon: +90 541 687 21 04
Email: [email protected]  [email protected]

Consulatul General al Republicii Moldova la Istanbul:
Telefon: +90 535 983 01 73
Email: [email protected]

Ambasada Republicii Moldova în Grecia:

Sursa menționează că, până în prezent, în Turcia au fost înregistrate 44 de focare de incendii, 30 dintre acestea în zonele rurale, iar 14 – în zone forestiere.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA