Sursa: identitatea.ro

Florin Piersic a fost internat în spital. Care este starea actorului

Florin Piersic a fost internat în spital. Actorul a fost supus unei intervenții chirurgicale, iar starea de sănătate este una stabilă, conform Institutului de boli infecțioase Matei Balș. Actorul le-a transmis admiratorilor săi că este „pe mâini bune”, relatează Digi24.

Doctorul Horia Roşianu a precizat că trebuiau îndepărtate proteza de genunchi şi stimulatorul cardiac, care erau focare secundare de infecţie.

„Situaţia era a unui pacient cu septicemie, cu o infecţie generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularităţi, şi anume două zone protetice: proteză de genunchi şi material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui. Este un principiu cunoscut în medicină că materialele protetice nu se pot apăra, nu au o imunitate suficientă în faţa unei infecţii severe, altfel spus, în acele zone germenii bacterieni se colonizează şi se sustrag tratamentului antibiotic astfel încât un principiu general spune aşa că ar trebui extrase toate materialele protetice pentru a da posibilitatea tratamentului antibiotic să acţioneze împotriva germenilor care determină infecţia septicemică, a afirmat medicul.

Medicul a mai adăugat că ar fi trebuit extrasă proteza de genunchi, spunând că este o acţiune pe care instituția nu și-o poate asuma. El mai spus că infectat şi sondele stimulatorului cardiac, sonde care sunt direct în inimă.

,,Frecvența lui cardiacă este bună, nu mai are nevoie de un stimulator în momentul de față. Este foarte bine, arată mult mai bine decât în urmă cu 4-5 zile, dar are nevoie în continuare de tratament la nivelul genunchiului”, a spus Adrian Molnar, directorul medical al Institutului Inimii din Cluj.

Florin Piersic a fost transportat cu avionul SMURD de la Cluj-Napoca la București. Avionul SMURD cu care a fost adus Florin Piersic în Capitală participa la un exercițiu NATO în Ungaria. După ce a fost primită solicitarea de transfer, aeronava a pornit spre Cluj-Napoca, de unde a fost preluat actorul în vârstă de 88 de ani, iar după ce a aterizat pe Aeroportul Băneasa cu un avion SMURD, maestrul a fost transportat la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș. Potrivit medicilor, familia a fost cea care a decis transferul actorului la București, iar acum starea lui este stabilă.

Duminică, Florin Piersic a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru extragerea sondelor unui stimulator cardiac, montat acum cațiva ani.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA