Andrei Năstase va candida pentru funcția de președinte al țării la scrutinul din această toamnă

Fostul președinte al Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, va candida pentru funcția de președinte al țării la scrutinul din această toamnă. Năstase a făcut anunțul în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune. El susține că va candida independent și că mizează pe sprijinul cetățenilor Republicii Moldova. Acesta a mai precizat că a decis să revină în viața politică, întrucât cetățenii țării sunt nemulțumiți de actuala guvernare.

”Nu prea am mai ieșit în spațiul public pentru că mi-am propus și mie să-i las pe cei care au obținut un vot popular masiv să demonstreze că pot face față tuturor provocărilor timpurilor. Timpul mi-a dat dreptate pentru că altfel nu aș fi ieșit în spațiul public, dacă lucrurile ar fi mers bine în Republica Moldova”, a spus Andrei Năstase.

Până în prezent, au anunțat că vor candida pentru funcția de președinte actualul șef de stat Maia Sandu, fostul ministru al Afacerilor Externe, Tudor Ulianovschi și președintele formațiunii politice „Partidul Nostru”, Renato Usatîi. Anterior, președintele PSRM, Igor Dodon a făcut apel la partidele de opoziție pentru identificarea unui candidat comun pentru scrutinul prezidențial. Acesta a spus că dacă nu se va reuși PSRM va avea propriul candidat.

Alegerile prezidențiale ar putea avea loc în toamnă și se vor desfășura cel mai probabil concomitent cu referendumul constituțional privind aderarea Moldovei la UE.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA