Sursa: cnn.com

Evoluție surpriză: Joe Biden are un avans de 1% în fața lui Donald Trump

Președintele american Joe Biden are un avans minor, de 1 punct procentual, față de Donald Trump în perspectiva alegerilor prezidențiale, arată un sondaj Reuters/Ipsos. În ultimul sondaj, Trump avea un avans de 5%.

 

Noile date sunt semnificativ diferite față de ultimul sondaj important, cel al New York Times, în care Trump avea un avans clar de cinci procente în fața președintelui în exercițiu al SUA. Un sondaj CNN de luna trecută îl plasa tot pe republican ca favorit, iar un sondaj al Wall-Street Journal din decembrie arăta că Trump ar lua 47% din voturi în timp ce Biden doar 43%.

Acum, însă, aproximativ 39% dintre alegătorii deja înregistrați pentru alegerile prezidențiale, au declarat că ar vota pentru Biden și 38% pentru Trump. Avansul lui Biden este însă mai mic decât marja de eroare de 1,8 puncte procentuale a sondajului, scrie hotnews.ro.

Mulți alegători rămân nehotărâți, 11% dintre ei spunând că ar vota pentru alți candidați, 5% spunând că nu ar vota, iar 7% afirmând că nu știu sau refuzând să răspundă.

Sondajul, care a intervievat adulți la nivel național, a inclus mai multe moduri de a măsura sprijinul alegătorilor pentru Biden și Trump, iar majoritatea a indicat o cursă strânsă, notează Reuters.

Doar două treimi dintre alegătorii eligibili s-au prezentat la vot la alegerile prezidențiale din 2020, în care Biden l-a învins pe Trump.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA