Vladimir Bolea, discuții cu diaspora la Berlin. „Ne-am dori să întărim legăturile noastre”

Vicepremierul Vladimir Bolea și secretarul de stat Vasile Șarban au avut discuții cu diaspora, la Berlin. Anunțul a fost făcut făcut pe pagina de Facebook a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Ministrul Agriculturii a menționat aportul cetățeniilor moldoveni din diasporă la promovarea produselor autohtone pe piața din Germania, dar și a sugerat că aceștia ar putea contribui la dezvoltarea unor idei cu privire la turismul local.
    
Pe lângă promovarea produselor autohtone, alături de cetățenii din diasporă am putea să dezvoltăm idei pentru lansarea proiectelor rurale, unde turiștii să descopere frumusețea și bogăția tradițiilor noastre. Simțim lipsa voastră în țară și ne-am dori să întărim legăturile noastre, mai ales că aveți o contribuție valoroasă de a influența percepția străinilor despre Republica Moldova„, a declarat Vladimir Bolea.
În cadrul întrevederii, demnitarul a precizat că Republica Moldova ocupă primul loc în UE la exportul de prune, locul 3 la exportul de nuci.
De asemenea, pe piața comunitară, țara noastră se află în primii 10 exportatori de mere, iar în ultimii 2 ani s-a majorat semnificativ exportul de ulei de floarea soarelui în Germania.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA