Sursa: timesofisrael.com

Autoritatea Palestiniană și guvernul libanez sprijină cazul Africii de Sud la CIJ

Ministerul Afacerilor Externe și al Expatriaților din cadrul Autorității Palestiniene și-a exprimat sprijinul pentru cazul Curții Internaționale de Justiție din Africa de Sud, care acuză Israelul de genocid împotriva palestinienilor din Gaza, informează CNN.

Într-o declarație scrisă publicată joi, ministerul a subliniat că un punct central al strategiei juridice și diplomatice palestiniene este de a trage la răspundere Israelul prin intermediul căilor legale și al instituțiilor internaționale de justiție.

Acest sentiment a fost reluat de Ministerul libanez al Afacerilor Externe, care și-a exprimat sprijinul pentru poziția Africii de Sud și pentru eforturile acesteia de a aduce cazul la Curtea Internațională de Justiție. Atât ministerul libanez, cât și cel al Autorității Palestiniene au acuzat Israelul de comiterea unor crime care echivalează cu genocidul.

„Ministerul își exprimă aspirația pentru o hotărâre justă și rapidă care să protejeze legile privind drepturile omului, în special dreptul umanitar internațional”, se arată în declarația ministerului libanez de externe.

Ministerul Autorității Palestiniene și-a încheiat declarația exprimându-și „încrederea” în pledoaria juridică prezentată joi de Africa de Sud împotriva Israelului la tribunal.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA