90 la sută din patentari au trecut la activitate independentă

90 la sută dintre persoanele care activau în bază de pantentă au trecut la activitate independentă. Informația a fost oferită de directorul Serviciului Fiscal de Stat, Petru Rotaru, în cadrul unui briefing.

Potrivit responsabilului, cel mai înalt nivel de conformare l-au înregistrat contribuabilii din raioanele Florești, Ialoveni, Leova Soroca și Ungheni, iar la polul opus se află cei din Edineț, Orhei, Căușeni, Briceni și Bălți, unde nivelul de conformare constituie în jur de 66%.

„Serviciul Fiscal de Stat a lucrat foarte mult la optimizarea tuturor dărilor astfel încât să nu fie necesar ca foștii titulari de patentă să efectueze singuri anumite calculele. Toate aparatele de casă care au fost fiscalizate sunt conectate la Sistemul Informațional Automatizat „Monitorizarea electronică a vânzărilor”, astfel noi în regim online vedem ce vânzări au acești contribuabili, și de sine stătător le calculăm obligația fiscală fără a complica aceste lucruri. La sfârșit de trimestru fiecare contribuabil care a ales regimul fiscal activitate independentă primește avizul de plată cu suma obligațiilor la buget, a declarat directorul SFS.

În toată această perioadă, angajații autorității fiscale au informat persoanele vizate despre modificările din legislație.

„Serviciul Fiscal de Stat va continua să acorde suportul necesar contribuabililor în vederea finalizării cu succes a procesului de tranziție de la activitatea în baza patentei de întreprinzător la regimul fiscal simplificat – activitate independentă”, a concluzionat directorul SFS, dl Petru Rotaru.

Amintim că, începând cu 1 iulie 2023, activitatea de comerț nu mai este admisă în baza patentei de întreprinzător.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media