Monoxidul de carbon face victime. Două persoane au ajuns la spital după ce au inhalat gazul toxic

Două femei au ajuns la spital cu intoxicație, după ce au inhalat monoxid de carbon emanat în locuințele lor. Cazurile au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, la Fălești și Ialoveni, transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Primul caz a fost înregistrat în după amiaza zilei de joi, 24 octombrie, într-o locuință din satul Răuțel, raionul Fălești. Două echipe de pompieri și salvatori au intervenit pentru lichidarea unui incendiu, izbucnit în urma utilizării electrocasnicilor.
Potrivit IGSU, flăcările au cuprins mai multe bunuri materiale din interiorul bucătăriei cu suprafața de 12 metri pătrați. În urma incendiului, o femeie de 65 de ani a suferit intoxicație cu produsele de ardere. Victima a fost transportată de urgență la spital.
Al doilea caz de intoxicație a avut loc într-o casă de locuit din orașul Ialoveni. Victima, o femeie de 55 de ani s-a intoxicat în urma exploatării sobei din locuință. Incendiu în locuință nu s-a produs. femeia a fost transportată la spital.
În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu un set de reguli de securitate privind exploatarea sobelor, aparatelor de încălzit, dar și electrocasnicelor și îndeamnă cetățenii:
– să verifice cu atenție sobele înainte de a le folosi, asigurându-se că canalele de ventilare sunt deschise și neobturate, în vederea evitării intoxicării cu monoxid de carbon.
– să îndepărteze materialele combustibile din apropierea sobei,
– să stingă focul pe timp de noapte
– să evite aprinderea focului prin stropirea cu benzină, petrol sau alte lichide ușor inflamabile
Potrivit datelor IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 34 situații de risc.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA