sursa:PNUD

30 de antreprenori vor primi suport pentru a iniția și dezvolta o afacere

30 de antreprenori vor beneficia de sprijin pentru a iniția și dezvolta o afacere, în cadrul unui program  finanțat de Suedia și Marea Britanie și implementat de PNUD. Antreprenorii au fost selectați din 223 de participanți la concurs și vor obține asistență financiară pentru procurarea de bunuri și servicii în valoare de până la 15.000 dolari fiecare.

Pe lângă sprijinul financiar nerambursabil, câștigătorii vor mai beneficia de mentorat și acces gratuit la seminare tematice timp de 18 luni.

În total, afacerile susținute, dintre care 18 sunt conduse de femei, vor crea peste 60 de locuri de muncă permanente și sezoniere pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv pentru grupuri vulnerabile. Asistența oferită îi va ajuta pe antreprenori să depășească mai ușor multiplele crize cu care se confruntă, se arată în comunicatul PNUD.

Cele 30 de propuneri selectate sunt din diverse domenii de activitate și prevăd, printre altele, dezvoltarea afacerilor apicole cu folosirea tehnologiilor inovatoare, producerea sucurilor și dulcețurilor, a pieselor de schimb pentru mașini, producerea semifabricatelor. De asemenea, proiectele prevăd producția de hrană pentru animale, servicii de curățare a panourilor solare, servicii în IT și turism, înființarea unor ateliere de cusut și croitorie, precum și producerea echipamentelor pentru spectacolele de circ.

Până acum, alți 36 de antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului au beneficiat de mentorat și asistența financiară a Suediei și Marii Britanii în cadrul proiectului PNUD/AdTrade pentru a lansa sau dezvolta afaceri, a crea locuri de muncă și a furniza produse și servicii calitative atât pe piața din Republica Moldova, cât și pe cea de peste hotare.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media