141 de incidente în doar două ore. Ce încălcări a semnalat Promo-LEX

În doar două ore de la deschiderea secțiilor de votare au fost anunțate deja și primele încălcări. Asociația Promo-LEX afirmă că a fost informată despre 141 de incidente, dar a reușit să prelucreze 44 dintre ele.

În 4 cazuri a fost vorba despre necunoașterea legislației electorale a funcționarilor electorali.

”Am constatat că au avut loc cu regret patru cazuri de restricționare a accesului observatorilor sau de obstrucționare a procesului de observare liberă în secția de votare.  Într-un final, către ora 07:00, observatorilor li s-a permis accesul”, a declarat Nicolae Panfil, director de programe la Promo-LEX.

Observatorii au constatat erori tehnice, probleme de înscriere a alegătorilor, probleme cu accesul la internet – 7 cazuri.

”Asta s-a întâmplat la o secție din Bălți, două secții de la Botanica, una din Condrița, una din Leova, una din Codru și una din Drochia”, a mai precizat Panfil.

S-au constatat 10 cazuri de întrerupere a fluxului de imagini video care erau conectate înainte de deschiderea secțiilor.

În trei cazuri s-a depistat că există afișe electorale și panouri în proximitatea secției: la Botanica, în Taraclia, și la Buiucani.

Au fost semnalate și 5 cazuri de încălcare a secretului votului.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media