Facebook/ Parteneriate pentru Fiecare Copil

1200 elevi din Capitală vor primi kituri educaționale cu rechizite școlare. Despre ce licee este vorba

1200 elevi din Capitală vor primi kituri educaționale cu rechizite școlare. Proiectul este implementat de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” și este organizat în contextul situației de criză cu care se confruntă atât familiile refugiate din Ucraina, cât și cele din țara noastră.

 

Acestea urmează a fi distribuite în Liceele Teoretice: ”Antioh Cantemir”, ”Matei. Basarab”, ”Dacia” și ”Gloria”.

Potrivit Danielei Mămăligă, directorul PPFC, setul include toate articolele necesare pentru un elev: ghiozdan, rucsac pentru sport și diverse rechizite școlare.

”Cu suportul donatorilor ne dorim să reducem din povara financiară a părinților, să asigurăm dreptul tuturor copiilor la educație și să contribuim la starea lor de bine”, a menționat Daniela Mămăligă.

În anul 2023, în colaborare cu NRC și datorită sprijinului donatorilor, aproximativ 3500 de elevi din clasele I-XII ale instituțiilor de învățământ din municipiile Bălți, Cahul și Chișinău au primit seturi educaționale ce includeau rechizite școlare și produse de igienă personală. De asemenea, 280 de profesori au fost beneficiari ai unor seturi cu rechizite necesare desfășurării activității didactice, iar 23 de școli din cele trei municipii menționate au primit produse de curățenie destinate întreținerii școlilor.

Kiturile pentru cei 1200 de elevi sunt distribuite în Proiectul ,,Asigurarea bunăstării copiilor în instituțiile de învățământ din Moldova”, implementat de PPFC, în cooperare cu Ministerul Educației și Cercetării, cu susținerea financiară a Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei, ca parte a unui parteneriat cu Consiliul Norvegian pentru Refugiați (NRC).

Facebook/ Parteneriate pentru Fiecare Copil
Facebook/ Parteneriate pentru Fiecare Copil
Facebook/ Parteneriate pentru Fiecare Copil

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media