Zi importantă pentru Moldova. CE va prezenta Raportul de Extindere al Uniunii Europene

Zi istorică pentru Moldova. Comisia Europeană va prezenta Raportul de Extindere al Uniunii Europene și ar urma să recomande începerea negocierilor de aderare. Cu această ocazie, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, se află la Bruxelles.

 

”Efectuez o vizită de lucru la Bruxelles, în contextul în care Comisia Europeană va prezenta Raportul de Extindere al Uniunii Europene. În premieră, acest raport va include o analiză a evoluțiilor din Republica Moldova și mizăm că vom obține recomandare de începere a negocierilor de aderare. În cadrul vizitei, voi avea întrevederi bilaterale cu oficiali europeni cu care voi discuta avansarea procesului de aderare al țării noastre la Uniunea Europeană și despre progresele substanțiale pe care a reușit să le înregistreze țara noastră în ultimul un an și jumătate”, a scris Nicu Popescu pe Telegram.

Subiectul a  fost discutat și în debutul ședinței de Guvern. Premierul Dorin Recean s-a arătat optimist cu privire la recomandarea executivului european și a menționat că autoritățile trebuie să depună și mai mult efort pentrua avansa pe calea europeană.

”Suntem optimiști și vreau să zic că acesta nu este un jalon. Noi continuăm cu o intensitate și mai mare să lucrăm pentru Integrarea Europeană și a construi Europa, aici, la noi acasă. Ne doresc spor la muncă cu o intensitate și mai mare”, a declarat premierul Dorin Recean.

Potrivit unor oficiali UE, citați de Reuters, executivul Uniunii Europene va recomanda miercuri blocului comunitar să deschidă negocierile de aderare la UE cu Moldova și Ucraina, odată ce țările vor îndeplini condițiile restante.

Amintim că, pe 5 octombrie, Parlamentul European a adoptat o Rezoluție prin care recomandă începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE până la sfârșitul anului 2023.

Republica Moldova a depus o cerere de aderare la UE în martie 2022 și i s-a acordat statutul de țară candidată în iunie 2022.

CITEȘTE ȘI: Reuters: Executivul UE va propune miercuri începerea negocierilor de aderare a Moldovei

 

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media