Zelenski spune că rușii și-au intensificat atacurile: „Putin are nevoie de rezultate în decembrie”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susține că Moscova și-a intensificat atacurile, întrucât Vladimir Putin are nevoie să arate rezultate pe front până la jumătatea lunii decembrie, când plănuieşte să-şi anunţe candidatura pentru un nou mandat.

„Trebuie să înţelegem că Putin are un obiectiv politic foarte cinic şi specific în acest moment şi este gata să ucidă cât de mulţi dintre oamenii săi doreşte, pentru că vrea să arate cel puţin nişte rezultate tactice în prima jumătate a lunii decembrie. Atunci plănuieşte să-şi anunţe alegerile”, le-a spus Zelenski compatrioţilor în mesajul pe care îl transmite în fiecare seară, scrie News.ro.

„Rusia pierde deja soldaţi şi echipamente lângă Avdiivka mai repede şi la o scară mai mare decât, de exemplu, lângă Bahmut. Este extrem de dificil să reziste la acest atac. Şi fiecare dintre soldaţii noştri care îşi menţine poziţiile, fiecare dintre soldaţii noştri care îndeplineşte misiunile de luptă acolo merită cea mai mare recunoştinţă din partea noastră. Ei sunt adevăraţi eroi!”, a subliniat Zelenski.

„Cu cât mai multe forţe ruseşti sunt distruse lângă Avdiivka, cu atât mai rea va fi situaţia generală şi cursul acestui război pentru inamic”, a adăugat preşedintele.

O delegaţie ucraineană se află la Washington

Pe de altă parte, Zelenski a anunţat că zilele acestea o delegaţie ucraineană se află la Washington.

„Continuăm să lucrăm cu partenerii noştri, în special din Statele Unite, pentru a ne asigura că sprijinul pentru Ucraina este menţinut la nivelul de care este nevoie acum. Le sunt recunoscător partenerilor noştri pentru înţelegerea nevoilor Ucrainei”, a punctat Zelenski, în condiţiile în care blocajul politic din Congresul SUA împiedică adoptarea unui nou pachet de ajutor pentru Kiev, scrie hotnews.

Din delegaţie fac parte prim-vicepremierul Iulia Svîrîdenko, şeful cancelariei prezidenţiale Andrii Iermak şi reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei. Ei pledează, printre altele, pentru sancţiuni mai dure împotriva Rusiei şi pentru utilizarea activelor îngheţate ale Rusiei pentru a sprijini Ucraina, a precizat Zelenski.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media