VIDEO Popescu: Avizul Comisiei este un puternic semn de sprijin pentru obiectivul nostru european

Avizul Comisiei Europene este un puternic semn de sprijin pentru obiectivul nostru european. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, după ce  Comisia Europeană a recomandat deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova. Nicu Popescu a făcut de declarațiile de la Bruxelles.

”Avizul Comisiei este un puternic semn de sprijin pentru obiectivul nostru european, dar și o recunoaștere a progreselor substanțiale pe care Republica Moldova le-a realizat de la obținerea statutului de țară candidată în iunie 2022: implementarea cu succes a recomandărilor UE, reforme continue care au contribuit la dezvoltarea statului de drept și a fortificării capacităților administrative, independența energetică, o politică externă activă cu un înalt grad de aliniere la mesajele UE și multe altele”, a menționat Popescu.
Ministrul a menționat că, în continuare, autoritățile vor pregăti țara de negocieri.
”Grupurile de lucru deja sunt constituite și ne aflâm în mijlocul procesului de auto-evaluare a corespunderii legislației naționale cu acquis-ul european”, a mai spus ministrul.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media