VIDEO Generația pădurii: Cum se pregătesc silvicultorii de campania de plantare a puieților

Pregătirile pentru plantare în cadrul celei mai ample campanii de împădurire din istoria Republicii Moldova cu genericul „Generaţia Pădurii”, sunt în toi. Silvicultorii demonstrează cum sunt pregătiți puieții de plantare și îndeamnă cetățenii să pună umărul la împădurirea țării.

Moldsilva invită cetățenii la campania de plantare a puieților forestieri care începe în această sâmbătă, 16 noiembrie. Agenția anunță că doritorii de a participa pot alege cea mai apropiată de ei locație de plantare. În primul rând, persoanele interesate sunt îndemnate să acceseze pagina web www.moldsilva.gov.md şi rubrica „Participă la plantări toamna 2024”.

Veţi fi redirecţionat spre un tabel centralizator, în care se regăsesc datele despre terenurile şi sectoarele disponibile pentru plantări din raza de activitate a Entităţilor silvice teritoriale ale Agenţiei „Moldsilva”, explică reprezentanții Agenției.
Doritorii vor decide timpul disponibil, locația şi vor lua legătura cu persoana coordonatoare din cadrul Agenţiei „Moldsilva” la numărul de telefon 069649784.
La plantările din 16 noiembrie este important să reușiți coordonarea până la 13 pentru planificarea oportună a resurselor necesare  După stabilirea locației, la deplasarea în teren, contactați inginerul responsabil de sector – datele de contact ale acestuia sunt în același tabel centralizator”, se mai arată în anunțul Moldsilva.În această toamnă, în cadrul Programului Național de Împădurire „Generația Pădurii”, vor fi plantați peste 26 de milioane de copaci.

Prima acțiune de plantare va avea loc pe 16 noiembrie în satul Mălăiești, raionul Orhei, unde 40 de hectare vor fi împădurite.
Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a declarat anterior că acest efort masiv de împădurire este esențial pentru a combate rata extrem de mică de împădurire a Republicii Moldova, care este cea mai scăzută din Europa.

Potrivit Ministerului Mediului, în această toamnă, vor fi plantați 26 de milioane de puieți pe o suprafață de aproximativ 4.000 de hectare, pe întreg teritoriul țării fiind disponibile 440 de locații pentru plantare.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA