VIDEO Cruzime față de animale. La Nisporeni s-au organizat lupte ilegale cu câini

Un moldovean și șapte bărbați din România au fost reținuți pentru organizarea luptelor ilegale cu câini. Luptele au fost organizate pe un teren la marginea orașului Nisporeni, la sfârșitul săptămânii trecute, anunță oamenii legii. 40 de apersoane au participat la așa-numitul eveniment.

În cadrul acestor lupte ilegale, animalele erau tratate cu cruzime de către participanți – acestea erau asmuțite să-și atace adversarul, context în care câinii deseori se alegeau cu diverse leziuni.

Pentru anihilarea activității infracționale a celor 40 de participanți și spectatori din Moldova, Bulgaria și România, autoritățile din țara noastră  au format o  echipă comună de investigații cu cele din România, sub egida Eurojust.

Sâmbăta noaptea, oamenii legii au intervenit în forță, sub conducerea procurorilor PCCOCS, cu sprijinul inspectorilor ANSA, angajaților MAI, specialiștilor veterinari, ai Poliției de Frontieră și ai  BPDS „Fulger.”

Specialiștii veterinari au acordat asistență medicală la fața locului și au preluat pentru îngrijiri  cinci câini care s-au ales cu diferite leziuni, în cadrul luptelor ilegale.

Câinii sunt de rase din Asia Centrală – Volcodav, Cangal și altele.

Proprietarii acestora se înregistrează pentru participare la campionate ilegale de luptă (contra taxei de 100 euro), în urma cărora mulți din câini sunt mutilați. Concomitent acțiunilor de urmărire penală din Moldova, în cadrul echipei comune de investigații, au avut loc peste 20 de percheziții și în România (în județele Gorj, Dolj, Mehedinți, Hunedoara,Timiș și Argeș), pentru deconspirarea tuturor participanților.

În Moldova, luptele ilegale între câini se desfășoară în lipsa unei legi de protecție a animalelor, ceea ce reduce din duritatea pedepsei pentru această activitate, în Codul contravențional (60-120 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice). Iar atunci când cruzimea față de animale sau torturarea, care a cauzat mutilarea sau decesul lor, în acest caz – în public, Codul penal prevede amendă de 750 la 1350 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media