VIDEO Captură de droguri de 1,2 milioane lei. Cinci persoane au fost reținute

Cinci persoane au fost reținute după o captură de două kilograme de droguri, în valoare de 1,2 milioane de lei. Printre cei reținuți sunt și doi sportivi de performanță din sudul țării, o femeie și un cetățean al Ucrainei.

Oamenii legii anunță că drogurile au fost aduse ilegal din statul vecin, pe parcursul a patru luni. Persoanele reținute au vârste cuprinse între 18 și 47 de ani. Patru din ei, printre care o femeie și doi sportivi de performanță din sudul republicii, au fost reținuți în septembrie 2023. Mai recent, a fost reținut și transportatorul, cetățean al Ucrainei, cu vârsta de 47 de ani. 

După ce erau transportate în Moldova, drogurile sintetice de tip PVP erau distribuite în diferite raioane. Ulterior, liderul grupului infracțional care locuiește în Ucraina asigura vânzarea drogurilor în Moldova, prin intermediul aplicației mobile Telegram, cu primirea plăților electronic de la clienți.

Potrivit estimărilor, pe piața neagră de vânzare a drogurilor, cantitatea capturată ar valora circa 1.200.000 lei. Bărbații învinuiți de trafic de droguri au fost plasați în arest preventiv, pentru 30 de zile, iar femeii care îngrijește un copil mic i-a fost interzisă părăsirea Moldovei.

Oamenii legii continuă cercetările. 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media