Iliana Iotova
Iliana Iotova

Vicepreședintele Bulgariei, Iliana Iotova, se află într-o vizită oficială în Republica Moldova

Vicepreședintele Bulgariei, Iliana Iotova, efectuează o vizită de două zile în Republica Moldova. Oficialul a avut o întrevedere cu premierul Dorin Recean, dar și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Într-o postare pe Facebook, Recean a scris că a discutat mai multe subiecte de actualitate și relația bilaterală cu vicepreședintele Bulgariei.

Avem un interes major de a ne diversifica sursele de aprovizionare cu energie, iar cooperarea cu Bulgaria, care în ultimii ani a devenit un jucător cheie pe piața de tranzit a gazelor și energiei electrice din regiune, este una esențială„, notează premierul.

Ulterior, Iliana Iotova a fost primită la Parlament, unde a avut o întrevedere cu Igor Grosu. Președintele Parlamentului a menționat că țara noastră mizează pe sprijinul Bulgariei.

Vizita în Republica Moldova a vicepreședintei Republicii Bulgaria este o dovadă în plus că avem prieteni și vecini de nădejde, care ne vor parte a familiei europene. Mizăm pe sprijinul Bulgariei pentru demararea negocierilor cu Comisia Europeană. Cu Bulgaria, ne unesc legături istorice și culturale puternice”, a subliniat Igor Grosu.

Miercuri, 1 noiembrie, președintele Maia Sandu și vicepreședintele Bulgariei, Iliana Iotova, vor merge la Taraclia, unde vor participa la ceremonia de inaugurare a monumentului eroului național al Bulgariei, Vasil Levski. La fel, vor vizita Centrul multicultural pentru tineri „Vasil Levski”, unde vor discuta cu elevii de la patru licee din orașul Taraclia.

Potrivit unui comunicat emis de administrația prezidențială, vizita vicepreședintelui Iotova este prilejuită de marcarea Zilei bulgarilor basarabeni pe 29 octombrie și Zilei iluminiștilor bulgari pe 1 noiembrie, când bulgarii sărbătoresc spiritualitatea și identitatea națională.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media