Vestmoldtransgaz preia sistemul de transport al gazelor naturale pe întreg teritoriul Republicii Moldova

„Vestmoldtransgaz”, subsidiara Transgaz România, va gestiona începând din 19 septembrie rețelele de transport pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat că a aprobat în cadrul unei ședințe ordinare contractul de mentenanță a rețelelor de transport al gazelor naturale încheiat între S.R.L. „Moldovatransgaz” și S.R.L. „Vestmoldtransgaz”, și contactul de operare tehnică a rețelei de transport.

Recent, directorul Transgaz, Ion Sterian, a declarat într-un interviu pentru Radio Chișinău că, în următorii 5 ani, se vor moderniza rețelele de transport al gazelor naturale.

„Prin preluarea operării rețelelor de gaze ale Republica Moldova, este primul pas în procesul de integrare europeană. Partea de transport a energiei electrice, reprezintă al doilea pas. La capitolul gaze, s-a închis acest subiect aici, pe partea de transport curent electric există și se lucrează la mărirea capacităților, pe partea rutieră autostrada va fi și ea gata cât de curând, de la Iași la Chișinău, că se lucrează”, a spus Ion Sterian.

Totodată, Consiliul de Administrație al ANRE a retras licența companiei „Moldovatransgaz” pentru activitatea de transport al gazelor naturale. Se întâmplă după ce furnizorul nu a respectat cerințele legale privind separarea și independența sa față de Moldovagaz. Atunci, ANRE a sancționat compania „Moldovatransgaz” cu amendă în mărime de 33 996 456 lei.

CITEȘTE ȘI: Moldovatransgaz, amendată cu peste 33 de milioane de lei. Cum motivează ANRE sancțiunea

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media