Ursula von der Leyen promite „acţiuni îndrăzneţe” pentru Uniunea Europeană

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis mai multe „acţiuni îndrăzneţe” pentru Uniunea Europeană în perioada de final a mandatului său, cu o săptămână înainte să susţină discursul despre starea Uniunii în faţa Parlamentului European, relatează agenţia EFE și agerpres.

„Când apar provocări, Europa face un pas înainte”, spune Von der Leyen într-un mesaj video pe reţeaua de socializare X (fostă Twitter), în care vorbeşte şi despre „acţiuni îndrăzneţe întreprinse de Europa pe parcursul anului trecut”.

„Vreţi să ştiţi care va fi următoarea (acţiune)? O economie europeană curată şi modernă, o inteligenţă artificială în care putem avea încredere, un sprijin ferm pentru Ucraina şi ajutarea tuturor ţărilor din întreaga lume să lupte împotriva schimbărilor climatice”, a detaliat ea, promiţând că vor fi „şi mai multe” acţiuni, astfel că a îndemnat să-i fie ascultat discursul din 13 septembrie.

În plus faţă de reafirmarea sprijinului faţă de Ucraina, în acest discurs sunt aşteptate referiri la negocierea Pactului de Stabilitate şi Creştere, a celui privind migraţia, Pactului Verde şi extinderea UE.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media