Ursula von der Leyen, la Chișinău: Moldova a făcut progrese extraordinare în calea spre UE

Moldova a făcut progrese extraordinare în calea spre aderare la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată într-o vizită oficială la Chișinău. Oficialul european a menționat că este în așteptarea raportului Comisiei care va arăta dacă țara noastră poate începe negocierile de aderare.

Faceti niște progrese extraordinare și sunt impresionată să văd determinarea Moldovei de a merge înainte. Am analizat progresele și acum este momentul să faceti și mai multe eforturi. Moldova a parcurs deja o cale atât de lungă, in pofida obstacolelor”, a declarat Ursula von der Leyen.

Președintele Maia Sandu a mulțumit oficialului pentru ajutorul oferit de Uniunea Europeană.

A fost o discuție bună despre situația din țară, despre progresele înregistrate în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Am reiterat că țara noastră face tot ce poate pentru a îndeplini toate angajamentele, pentru a începe negocierile de aderare. Toate instituțiile sunt implicate în acest proces și lucrăm zi și noapte pentru ca acest deziderat să devină realitate”, a menționat Maia Sandu.

Oficialul european a anunțat în cadrul conferinței de presă că, din 1 ianuarie, vor începe să scadă prețurile la roaming.

Călătoriile vor deveni mai ușoare”, a spus Ursula von der Leyen.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns joi la Chișinău. Oficialul european a fost întâmpinat de șefa statului, Maia Sandu, și de prmierul Dorin Recean.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media