Sursa: bing.com

Ungaria blochează fondurile UE către Ucraina

Într-o declarație recentă, Orban a anunțat că Ungaria va bloca orice alocare ulterioară de fonduri de la bugetul Uniunii Europene către Ucraina până când va fi furnizat un motiv clar pentru acest ajutor. Această mișcare vine într-o perioadă tensionată în Uniunea Europeană, în care alocarea ajutorului financiar a devenit o problemă controversată.

Contextul imediat al poziției lui Orban împotriva planului Comisiei Europene de a acorda mai mulți bani Ucrainei își are rădăcinile într-o dispută amară cu privire la statul de drept. Ungaria, împreună cu Polonia, nu a primit fonduri de la Fondul de redresare al UE din cauza dezbaterilor în curs despre statul de drept. În acest context, Orban a considerat „ridicolă” cererea de bani suplimentari de la Ungaria.

Cu toate acestea, există un joc geopolitic mai profund în joc aici. Decizia lui Orban este influențată de dorința sa de a menține contactul cu Rusia, o poziție care l-a determinat să se înțeleagă cu colegii lideri ai UE. În opinia sa, menținerea liniilor de comunicare deschise cu Rusia este crucială pentru șansa păcii, strategie de care se mândrește, chiar dacă provoacă furia omologilor săi care privesc cu scepticism întâlnirile sale cu președintele rus Vladimir Putin.

Amintim că, săptămâna trecută Viktor Orban s-a întâlnit cu Vladimir Putin în China, unde președintele rus a spus că „relația cu Ungaria îi aduce satisfacție”.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media