Un șofer străin, înlăturat de la volanul mijlocului de transport la ieșire din Moldova. Au fost depistate încălcări

Un cetățean ucrainean a fost înlăturat de la volanul mijlocului de transport, în timp ce încerca să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul a prezentat un permis de conducere falsificat, pe care l-ar deține de 10 ani.

Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, incidentul a fost înregistrat la trecerea frontierei moldo-române, în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.

La 5 noiembrie 2023, pentru formalitățile de control s-a apropiat un automobil, la volanul căruia a fost legitimat un cetățean al Ucrainei de 37 de ani. Printre documentele prezentate a fost și permisul de conducere pretins a fi eliberat de către autoritățile de baștină. În cercetările primare, polițistul de frontieră au stabilit că actul conține indici vădiți de falsificare”, precizează IGPF.

Fiind audiat, străinul nu a putut explica de ce folosește acest document.

Conform procedurilor, cetățeanul ucrainean a fost înlăturat de la conducerea vehiculului, iar permisul a fost ridicat și transmis spre expertiză.

Cercetările pe caz continuă sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media