sursa:Digi24.ro

Un șantier naval din Odesa a fost atacat de ruși. Două persoane au fost rănite

Guvernatorul regiunii Odesa din sudul Ucrainei a declarat că două persoane au fost rănite și mai multe clădiri avariate în urma unui atac rusesc cu rachete asupra unui șantier naval. Rachetele au fost lansate din regiunea Zaporojie, ocupată de ruși.

„Dimineața, teroriștii ruși au atacat districtul Odesa cu rachete. Inamicul a vizat un șantier naval”, a transmis Oleh Kiper. guvernatorul regiunii, într-un mesaj pe Telegram, potrivit Reuters.

„Atacul a provocat un incendiu, care a fost stins rapid de salvatorii noștri. Clădirea administrativă și echipamentele întreprinderii au fost avariate”, a mai scris acesta.

Forțele ruse au lansat 12 drone kamikaze de tip Shahed și două rachete ghidate Kh-59 în Ucraina în noaptea de 30 octombrie, potrivit Forțelor Aeriene ucrainene, scrie Digi24.

Rachetele Kh-59 au fost doborâte deasupra regiunii Dnipropetrovsk, rămășițele lor căzând în districtul Dnipro. O clădire cu cinci etaje, o reședință privată și o mașină au fost avariate, dar nu au fost victime.

Între timp, rușii atacă cu disperare la Avdiivka, unde au suferit cele mai mari pierderi de anul acesta. Pierderile rusești în Avdiivka se ridică la aproximativ 4.000 de soldați, susține ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov.

Anterior, președintele Volodimir Zelenski a declarat că Rusia a pierdut cel puțin o brigadă în încercarea de a captura orașul asediat Avdiivka, situat în regiunea Donețk, la periferia orașului Donețk. O brigadă din armata rusă poate include între 2.000 și 8.000 de personal, potrivit surselor deschise.

Potrivit celor mai recente evaluări ale ucrainenilor, Rusia a pierdut de la începutul invaziei în Ucraina aproape 300.000 de soldați.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media