Sursa: cnn.com

Un consilier militar iranian a fost ucis în Siria, după loviturile aeriene israeliene

Loviturile aeriene israeliene asupra orașului sirian Alep au ucis luni dimineața devreme un consilier militar iranian, a anunțat presa iraniană, la două luni după ce Orientul Mijlociu a ajuns în pragul unui război major, Israelul și Iranul angajându-se în atacuri directe fără precedent pe teritoriul celuilalt, conform CNN.

Saeed Abiyar, un consilier al Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice (IRGC) din Iran în Siria, a murit în atac, a anunțat agenția de presă semi-oficială iraniană Tasnim.

Agenția de știri de stat siriană SANA a precizat că incidentul a avut loc luni, în jurul orei locale 12.20, după ce Israelul a lansat un atac aerian cu rachete, vizând „mai multe puncte” în apropierea orașului Alep, fără a furniza informații privind victimele.

Republica Islamică a ripostat la acest atac prin lansarea unui baraj de drone și rachete spre Israel, majoritatea fiind interceptate. Israelul a ripostat, a declarat un oficial american pentru CNN, vizând o importantă bază aeriană militară iraniană din apropierea orașului Isfahan.

Iranul a desfășurat consilieri militari în Siria în sprijinul președintelui sirian Bashar al-Assad de când a izbucnit războiul civil în această țară, în 2011. Se crede că Israelul a lansat mai multe lovituri asupra unor ținte iraniene și ale Hezbollah în Siria în ultimii ani, în special de la începutul războiului cu Hamas în Gaza. Acesta a avertizat că Iranul o transformă într-o „bază de agresiune împotriva Israelului”.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media