Un ciclon polar periculos lovește România în weekend. În ce măsură va fi afectat teritoriul Moldovei

Un ciclon polar periculos lovește România în weekend. Meteorologii de peste Prut susțin că vremea se va schimba radical. Acesta va aduce ploi abundente și intensificări ale vântului.

Totodată, există riscul de furtuni în mai multe regiuni ale României, iar în zonele de munte și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Potrivit sursei românești „Meteoradar”, ciclonul se va manifesta vineri seara în Banat, Crișana și Oltenia, cu precipitații care vor deveni mai extinse în jumătatea vestică a țării și apoi în nord și nord-est.

Sâmbătă, vor fi intervale cu precipitații mai slabe în marea parte a României.

Potrivit Serviciului Hidrometeorolog de Stat din Republica Moldova ciclonul polar nu va afecta țara noastră.

Pe teritoriul țării noastre în următoarele 24 de ore nu va fi afectat de acest ciclon care se află pe teritoriul României. Însă, pe teritoriul țării noastre va fi traverstat de un front atmosferic rece în noaptea aceasta, mai exact în a doua parte a nopții și mâine ziua. În urma acestui front atmosferic este prognozat ploi de scurtă durată”, a explicat Natalia Șcarevnea, meteorolog.

Meteorologii moldoveni au emis și un cod galben de intensificare a vântului. Avertizarea meteorologică a intrat în vigoare pe 10 noiembrie, ora 11:00 și se va menține pe durata întregii zile. Meteorologii susțin că în această perioadă se așteaptă rafale de până la 15-20 m/s.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media