Un bărbat din Bălți, condamnat pentru trafic de influență. Va sta șase ani la închisoare

Un bărbat din nordul țării a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru trafic de influență. Acesta ar fi primit bani în schimbul cărora ar fi spus că poate asigura obținerea permiselor de conducere.

 

Cauzele penale au fost pornite în perioada lunilor septembrie – noiembrie 2020, de către Centrul Național Anticorupție în baza a trei denunțuri.

Potrivit procurorilor, persoana condamnată a comis trei fapte de trafic de influență, acceptând și primind personal de la persoanele denunțătoare mijloace bănești în suma totală de 2000 euro și 2000 lei.

Acesta susținea că are influență asupra angajaților Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Bălți, pe care îi poate determina în vederea obținerii permiselor de conducere pentru trei persoane din nordul țării.

Urmărirea penală a durat 3 luni, iar judecarea cauzei a durat mai bine de 2 ani. Judecata a avut loc în lipsa inculpatului. Acesta a fost   anunțat în căutare interstatală, fiindu-i totodată aplicată o măsură preventivă sub formă de arest preventiv.

Inculpatul nu și-a recunoscut vina și a pledat nevinovat.

Totodată, instanța a dispus confiscarea în beneficiul statului a sumei de 2000 euro și 2000 lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bălți în termen de 15 zile.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media