Ucraina: Rusia a lansat cel mai mare atac cu drone din ultimele săptămâni

Cel puțin 8 persoane, printre care 2 copii, au avut nevoie de îngrijiri medicale în Harkov, în urmaa unui atac masiv, rusesc cu drone asupra infrastructurii ucrainene din noapte de joi spre vineri.

În cadrul celui mai mare atac rusesc din ultimile săptămâni au fost lansate aproape 40 de drone de tip „Shahed” spre Harkov, Odesa, Herson, Ivano-Frankivsk și Lvov. Alertele aeriene au durat câteva ore în timpul nopții. Forțele Aeriene Ucrainene au reușit să doboare doar jumătate dintre drone.

Cel mai mult a avut de suferit orașul Harkov, unde au fost avariate 8 case de locuit și parțial distrusă o clădire cu trei etaje de pe teritoriul unei instuții de învățământ. Au mai fost distruse 2 garaje și 4 mașini, precizează Oleh Syniehubov, șeful administrației militare locale, într-o postare pe telegram. Atacurile au provocat incendii care au cuprins peste 1.000 de metri pătrați, iar pentru a le stinge au fost mobilizați aproape 70 de salvatori cu 12 unități de echipament.

Și în orașul Herson bombardamentele rusești au avariat 16 case de locuit și o conductă de gaz. A fost întreruptă alimentarea cu apă iar unele părți ale orașului au rămas fără electricitate.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelnsky a mulțumit într-un mesaj militarilor că au apărat spațiul aerian al țării.

„Mai mult de jumătate din dronele inamice au fost doborâte. Din nefericire, au existat și lovituri. Conform rapoartelor preliminare nu există victime. Consecințele sunt în curs de evaluare”, a spus Zelenski.

Federația Rusă își intensifică atacurile aeriene asupra infrastructurii ucrainene în contextul apropierii sezonului rece. Sistemul energetic ucrainean este mai vulnerabil decât anul trecut din cauza rezervelor mai limitate de echimapent tehnic.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media