Transportatorii anunță noi proteste. Peste 200 de șoferi vor fi în fața Guvernului

200 de șoferi de linie își vor aduce joi autobuzele în fața Guvernului în semn de protest față de intenția Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de a promova reglementări contrare celor europene în domeniul transporturilor rutiere. Asociația Patronală a Operatorilor Mijloacelor de Transport menționează într-o declarație că a anunaț Primăria Capitalei despre organizarea manifestației din 9 noiembrie și a solicitat suportul Inspectoratului Național de Securitate Publică.

„Ținând cont de faptul că pentru aranjarea a 200 de unități de transport în PMAN este nevoie de timp și coordonare, în scopul excluderii impactului asupra circulației rutiere, solicităm asistența a două echipaje INSP, unul la intersecția cu str. Mitropolit Bănulescu Bodoni și altul la intersecția cu str. Pușkin”, se menționează în Declarația transportatorilor.

Președintele Asociației Patronale a Operatorilor Mijloacelor de Transport, Oleg Alexa, a criticat proiectul de modificare a Codului Transporturilor Rutiere, care a fost propus de Minister.

”Cerința noastră este ca autoritățile să ne audă și să facă modificări la proiectul de lege care l-a elaborat Ministerul Infrastructurii în așa fel ca el să fie adaptat la legislația europeană. Dacă ei această cerință nu o vor îndeplini atunci protestele vor continua în șir”, a declarat Oleg Alexa, directorul APOTA.

Transportatorii sunt supărați că autoritățile nu le-au luat în calcul solicitările și consideră că noile prevederi sunt lipsite de logică.

”Noi am încercat în cod să prevedem un echilibru, care ar propune o dezvoltare treptată în creșterea calității condițiilor odată cu creșterea veniturilor populației. Noi teoretic am putea pune autocare noi ca în Italia, Franța și Germania, însă tarifele sunt ca în aceste țări. Costurile sunt similare. Atunci pe cine o să transportăm, că oamenii simpli nu vor avea posibilitatea să achite aceste servicii”, a menționat Anatol Munteanu, președintele Asociației Patronale a Profesioniștilor din Transporturi.

Am solicitat o reacție la acuzațiile transportatorilor de la consiliera pe comunicare a ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Alina Pisica însă aceasta nu ne-a răspuns. Anterior, reprezentanții ministerului ne-au spus că toate părțile vizate au avut ocazia să se expună pe marginea documentului care are drept scop accesul cetățenilor la transport de calitate.

 

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media