Trans-Oil, precizări cu privire la activitatea ulterioară a fabricii de ulei din Bălți

Întreprinderea”Floarea-Soarelui” din Bălți, care face parte din grupul de companii „Trans-Oil” și-ar putea relua activitatea în viitorul apropiat. Această idee e sugerată de conducerea „Trans-Oil”, care a venit cu un comunicat în acest sens.

La acest moment, e vorba nu de închiderea întreprinderii, ci de sistarea temporară, pe termen scurt, a activității de producere pe perioada completării rezervelor de materie primă și a efectuării lucrărilor de profilaxie tehnică”, se arată în declarația grupului de companii „Trans-Oil”.
Totodată, reprezentanții Trans-Oil susțin că, indiferent de sistarea temporară a activității de producere,  piața internă a Republicii Moldova va fi asigurată integral cu ulei de floarea-soarelui calitativ și în cantitățile necesare.
Reamintim că, la data de 26 martie, principalul producător de ulei vegetal din Republica Moldova, compania „Floarea-Soarelui din Bălți”, a anunțat că-și sistează activitatea.
Ulterior, Alexandr Slusari, președintele Asociației Forța Fermierilor, a venit cu critici dure referitoare la caest subiect și a calificat drept șantaj la adresa întregii țări acțiunile grupului de companii “Trans-Oil”, și anume de a sista activitatea celui mai mare producător de ulei vegetal din țară.
Totodată,  în contextul afirmațiilor recente lansate de conducerea companiei „Floarea-Soarelui din Bălți”, precum că și-a sistat activitatea din cauza restricțiilor impuse de autorități la importul de culturi oleaginoase și lipsei de materie primă pentru o activitate eficientă, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a precizat că stocul de semințe de floarea-soarelui în Moldova constituie aproximativ 350 mii tone. Demnitarul a menționat că oricare declarație care invocă lipsă de stocuri este una speculativă.
Astăzi,  28 martie, în cadrul ședinței Parlamentului Republicii Moldova, deputatul BCS, Petru Burduja, a propus audierea premierului Dorin Recean cu privire la situația actuală în sectorul economiei.
La nici două săptămâni de la prezentarea raportului Guvernului Republicii Moldova în Parlament, vedem o tendință negativă în sectorul real al economiei și anume, ca exemplu, o întreprindere în Comrat își schimbă activtatea din Moldova, alta își sistează activitatea la Bălți. Alte companii refuză să investească. În felul acesta, solicităm să vină prim-ministrul ca să găsim soluții în prevenirea unei tendințe destul de îngrijorătoare”, s-a adresat parlamentarul.
Propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi inclusă pe ordinea de zi.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media