Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene

Toți cetățenii moldoveni au fost evacuați cu succes din Fâșia Gaza

Cetățenii moldoveni aflați în Fâșia Gaza au fost evacuați cu succes și au ajuns acasă. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

 

Vineri, 17 noiembrie, a fost finalizată cu succes operațiunea de evacuare a cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza, odată cu întoarcerea celor opt cetățeni evacuați. În perioada octombrie-noiembrie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a realizat, în parteneriat cu alte instituții relevante, o operațiune complexă de evacuare și repatriere a cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza în Republica Moldova.

Premierul Dorin Recean a mulțumim atât instituțiilor din țară pentru sprijinul acordat în această perioadă, cât și țărilor care au adus un aport deosebit pentru ca cetățenii moldoveni din Fâșia Gaza să ajungă acasă.

„Vreau să exprim sincere mulțumiri colegilor din cadrul Ministerului de Externe, în special șefului celulei de criză, Secretarul General al MAEIE, Mihai Mîțu, precum și echipelor Ambasadelor noastre din Israel și Turcia (acreditată prin cumul în Egipt). De asemenea, apreciem implicarea plenară a Direcției Afaceri Consulare din cadrul MAEIE, în special contribuția funcționarului consular Nicolae Cojuhari, detașat în Egipt, pentru sprijinul acordat cetățenilor noștri după părăsirea Fâșiei Gaza. Mulțumiri speciale sunt adresate și instituțiilor statului, cum ar fi Ministerul Afacerilor Interne, Poliția de Frontieră, Inspectoratul General pentru Migrație, Serviciul de Informații și Securitate, dar și Organizației Internaționale pentru Migrație, pentru sprijinul acordat în această operațiune de evacuare” – a declarat Nicu Popescu.

Premierul a mai declarat că, datorită unei colaborări eficiente a fost posibilă evacuarea rapidă și în siguranță a tuturor cetățenilor care au solicitat acest lucru. În total, 53 de cetățeni moldoveni, inclusiv cei opt care au revenit astăzi, au ajuns cu bine în Republica Moldova, prin intermediul unui zbor operat de compania aeriană HiSky.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media