Tiraspolul continuă destabilizarea situaţiei în zona de securitate. S-a constatat prezența unor noi posturi ilegale

Tiraspolul continuă destabilizarea situaţiei în zona de securitate. Așa-zisele autorități din stînga Nistrului au instalat noi posturi ilegale. Și subiectul montării neautorizate a parapetului metalic pe drumul ce leagă Varnița de Bender a fost din nou abordat la ședința Comisiei Unificate de Control de joi, 16 noiembrie.

Potrvit Biroului Politici de Reintegrare (BPR), reprezentanții de la Tiraspol au reafirmat că această instalație ar fi „destinată siguranței rutiere” și că „nu va fi folosită pentru îngrădirea libertății de circulație”.

Totodată, fiind audiat raportul săptămânal al Comandamentului Militar Întrunit cu privire la situația în Zona de Securitate, s-a constatat prezența posturilor ilegale ale structurilor de forță transnistrene.

Faptul demonstrează sfidarea continuă a regimului de securitate stabilit pentru municipiul Bender prin prevederile Acordului din 21 iulie 1992”, se menționează în comunicatul emis de BPR.

Exponenții Tiraspolului au recunoscut că periodic instalează în Bender posturi mobile formate din așa-ziși „grăniceri”.

În context, Delegația Chișinăului în CUC și componenta Republicii Moldova în Comandamentul Militar Întrunit reiterează că vor monitoriza neîntrerupt derularea acestor acțiuni unilaterale pentru a evita apariția noilor focare de tensiune în Zona de Securitate.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media