Temperaturile din nordul Europei au scăzut sub minus 40 de grade

Temperaturile din nordul Europei au scăzut sub minus 40 de grade Celsius pentru prima dată după 2021, a anunţat institutul suedez de meteorologie SMHI.  În unele regiuni din nordul Suediei, cum ar fi oraşul Umea situat în nord-estul ţării, temperaturile au atins cea mai scăzută valoare din ultimii 12 ani, a anunţat marţi SMHI, transmite Digi24.

Toate serviciile de trenuri de pasageri care circulă la nord de Umea au fost suspendate până joi din cauza riscurilor asociate vremii deosebit de rece, a relatat postul public de televiziune SVT.

Potrivit SMHI, un front atmosferic cu presiune ridicată aduce în prezent un aer extrem de rece în nord-estul Suediei şi în nordul Finlandei.

În Nikkaluokta, în apropiere de oraşul Kiruna din nordul Suediei, au fost înregistrate temperaturi de până la minus 41,6 grade Celsius.

Cele mai scăzute temperaturi din Suedia din acest secol au fost înregistrate în februarie 2001, când la Storbo a fost atinsă valoarea de minus 44 de grade Celsius.

Temperaturile au scăzut, de asemenea, în ţara vecină, Finlanda, unde temperaturile s-au menţinut la valori cuprinse între minus 20 şi minus 30 de grade Celsius, după cum au anunţat marţi meteorologii.

În unele regiuni din centrul şi nordul Finlandei au fost prognozate temperaturi minime de până la minus 40 de grade Celsius în următoarele zile.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media