brazilia

Temperaturi record în Brazilia: 58,5°C sunt resimțite în Rio de Janeiro

La Rio de Janeiro s-a stabilit un nou record de căldură, cu o temperatură resimțită de 58,5 °C. Acest nou record depășește precedentul de 58°C, înregistrat în luna februarie.

 

În capitala Braziliei, temperatura a atins un nivel record de 37,3°C, cea mai ridicată valoare pentru luna noiembrie înregistrată vreodată, de la începutul colectării datelor meteorologice în 1962.

Cea mai mare metropolă din America Latină, Sao Paulo, a înregistrat luni a doua cea mai caldă zi din istoria sa, de 37,7°C, imediat sub cele 37,8°C înregistrate în octombrie 2014. Această caniculă, cu temperaturi mai mari cu aproximativ 5°C decât temperaturile normale ale anotimpului, urmează să continue până vineri, scrie News.ro

Din cauza căldurilor insuportabile a fost înregistrat un record istoric al consumului de electricitate. Un vârf de 100 000 de megawaţi săptămâna aceasta. Mai mult ca atât, din cauza fenomenului climatic El Niño, Brazilia înregistrează fenomene meteorologice extreme de mai multe luni – pe de o parte o secetă istorică, care a afectat râurile din Amazonia, iar pe de altă parte ploi puternice, însoţite de cicloni, în sud. Seceta a agravat amploarea incendiilor în Pantanal (vest), cea mai mare zonă umedă din lume, cauzate în principal de acţiunea omului.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media