Tatiana Răducanu: ”Circumstanțele la care face referire doamna Dragalin nu au avut loc”

Tatiana Răducanu a venit cu o reacție după ce Procuratura Anticorupție a publicat un mesaj prin care informa despre afilierea Tatianei Răducanu cu Veaceslav Platon și Ilan Șor. Răducanu neagă acuzațiile și spune că nu s-ar fi așteptat niciodată că va fi atacată în mod public de către Procuratura Anticorupție.

 

Tatiana Răducanu susține că a fost ținta mai multor campanii de denigrare orchestrate din umbră de persoane compromise timp de mai bine de 2 ani.

”Circumstanțele la care face referire doamna Dragalin nu au avut loc. Eu nu am avut discuții cu fostul judecător la care ea a făcut referire. Mai mult chiar, eu am votat pentru ridicarea imunității acestuia, pentru ca el să fie anchetat penal. De asemenea, eu nu am fost implicată în identificarea actualului sediu al Consiliului Superior al Magistraturii și nu cunosc cui efectiv i-a aparținut acel imobil anterior”, se arată în mesajul Tatianei Răducanu.

Mai mult ca atât, Răducanu a menționat că este gata să coopereze pe marginea oricărei anchete inițiate legal pentru clarifica acuzațiile aduse.

”Regret că eu nu am fost contactată de procurorii anticorupție pentru a oferi explicații pe marginea aspectelor menționate de doamna Dragalin, cum, de altfel, procurorii procedează în mod obișnuit. Explicațiile mele ar fi confirmat din start netemeinicia oricăror suspiciuni. De asemenea, regret că în ajunul începerii evaluării lor, procurorii anticorupție au lansat un proces penal pe care conform legii nu aveau dreptul să-l lanseze”, a mai adăugat Tatiana Răducanu.

Tatiana Răducanu a mai spus că decizia de a demisiona a fost luată pentru a-și păstra demnitatea și statutul de judecător în demisie pe care îl are.

Amintim că, fosta judecătoare Tatiana Răducanu este acuzată că ar avea legături cu oligarhii fugari Veaceslav Platon și Ilan Șor, făcând trimitere la o conversație prin mesaje sms între Platon și Aureliu Colenco, principalul avocat al lui Șor. Scrisoarea a determinat-o pe Răducanu să-și dea demisia din comisiile de vetting, chiar dacă ea a negat aceste acuzații, pe care le-a calificat drept un atac asupra evaluării integrității procurorilor și judecătorilor. Opoziția parlamentară și extraparlamentară susține că reforma justiției a eșuat și solicită explicații de la președinta Maia Sandu. La rândul său, șefa statului spune că așteaptă probe concrete de la Dragalin și cere explicații de ce procurorii au ținut la sertar conversația în care ar fi vizată Răducanu și au scos-o abia acum.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media