Sursa: armyrecognition.com

Tancurile israeliene avanseză la Rafah

Tancurile israeliene au avansat până la marginea unui cartier aglomerat din inima orașului Rafah, în timpul uneia dintre cele mai intense nopți de bombardament asupra orașului din sudul Fâșiei Gaza de când Israelul și-a lansat ofensiva în această lună, informează Reuters.

Asaltul israelian asupra orașului Rafah de la marginea sudică a Fâșiei Gaza a determinat sute de mii de oameni să fugă din ceea ce fusese un refugiu pentru jumătate din cei 2,3 milioane de locuitori ai enclavei. De asemenea, Israelul a tăiat principalele căi de acces pentru ajutor în Gaza, provocând temeri internaționale legate de victime în masă și de foamete.

Israelul spune că nu are altă opțiune decât să atace orașul pentru a elimina ultimele batalioane de luptători Hamas despre care crede că se adăpostesc acolo. Trupele sale s-au deplasat încet la periferia estică a orașului Rafah de la începutul lunii.
Locuitorii și militanții au declarat că miercuri tancurile au ocupat noi poziții mai la vest decât înainte de-a lungul gardului de la granița sudică cu Egiptul și că acum erau staționate la marginea cartierului Yibna, în centrul Rafahului. Acestea nu intraseră încă în cartier, deoarece luptele au fost intense.

Forțele armate a Hamas a declarat că a lovit cu rachete antitanc două transportoare blindate de trupe la o poartă de-a lungul gardului de frontieră.

Locuitorii palestinieni au declarat că dronele israeliene au tras în suburbia Yibna și că au deschis focul peste noapte asupra bărcilor de pescuit de pe plaja din Rafah, provocând incendierea unora dintre ele.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media